Wednesday, August 31, 2011

Salam Aidilfitri & Salam Merdeka! :)

"Kapan ya kita bisa lebaran bareng kayak gini lagi?"
"Ga akan pernah kan?"
Instead of being sad, I feel awesome instead!
Thank you Allah for giving me chance to experience this! Living with them for 15days surely was a great experience that I couldn't trade with anything. & to ask me to do it again, also a big NO! Hehee :D

HAPPY HARI RAYA! Maaf Zahir Batin!
& dear Malaysians, HAPPY INDEPENDENCE DAY!
Two INDEPENDENCE in a day! I feel blessed, & lucky Alhamdulillah ♡

p.s : gamba last tu paling sedih okay. on-call malam raya, lepastu balik penginapan kejap main bunga api =.=" pakai baju jaga. hahah.

Sent from my AXIS Worry Free BlackBerry® smartphone

Sunday, August 14, 2011

14 Ramadhan 1432H

Assalammualaikum. Hye. Hello.
Harini nak hupdate pasal hape eh, sebab jiwa rasa kosong, baru start terhegeh nak hupdate belog panjangpanjang. kononkonon adela yang nak stalk baca dari mula sampai habis. takkesah, paling nanti i je yang baca balik =,=" (it's so depressing update from lappy that i can't use all the cuteannoying emoticon). ok, harini nak ceghita pasal Ramadhan saya. first of all, saya suka number empatbelas. jadi belum masuk setengah ramadhan kedua, dah semangat membara nak bagitawu setakat ni ape je yang dah dapat, ape lagi yg masih sempat diazam untuk kejar, sebelum berakhirnya bulan suci ni. paham tak ape i nak cakap?figure out yourself.

so, today i woke up at 8am. i always failed to spoil myself wake up late especially on weekend eventhough i slept at 3 last night. thanks for that late night 'transformer' movie, i still think watching transformer like watching Power Rangers but cool version. & Josh Duhamel saves the day! with that bumblebee yang kononkonon ade perasaan tu. sorry for the mix language, this post was supposed to be in Malay language. esh, tuka mood.

Jadi, harini i decided untuk packing!!! DOUBLE PACKING! to Jombang & the trip after Jombang :D :D :D i'll leave for Jombang on tuesday ;'( for the first time i'm not excited to leave Surabaya. aaaaa, masalah dalaman sungguh. i hate the drama & because we know where & how it'll end, it makes it harder :( lepas packing(tibatiba), i watched Gilmore Girl. already in season 4! cepat tak?ok tak. i want to download season 6, but takde kat torrent. sape taw link lain nak download, please let me know.desperate want to finished Gilmore Girl before Gossip Girl, Desperate housewives & adik beradik sume start new season. pfftt.

pagi & tengahari & petang saya tak dipenuhi dengan bersungguh sangat. sampailah bila dah janji dengan wingman nak carik makanan buka jam 430ptg.(Surabaya bukak pose jam 53optg) i don't know about you guys, but it always happened to me. dah pukul 350ptg la baru tibatiba rasa nak kemas bilik =,=" i am annoying, marry me please.so niat sebenar mengkemas bilik adalah mencari miss owl!ok, dari hari Jumaat dah sedar miss owl hilang, tapi baru sempat nak geladah bilik =.="


ini miss owl. tak sedar bila dia lari terbang ke hape. last time i checked before pergi Murnajati rasanya masih disitu. it's so stressful she's new :'( tak sempat snap gamba dia yang paling cantik pun. so, siapa ada terjumpa boleh lah pulangkan balik eh. yang terjumpa kat kedai nak baik hati pulangkan balik pon memang ohsem la kan. sedihla!

so, alangalang geladah bilik, dimulakan dengan membersihkan almari. mana tawu miss owl tersepit tak jumpa jalan keluar =.=" ok, gamba dibawah adalah selepas disusun balik segala produk toknenek dia. amik, boleh buat quiz. soalan pertama, siapa dapat teka ada berapa banyak botol dalam gambar ini? soalan kedua dalam banyak2 botol ni yang mana ja yang digunakan? berapa lama..... okthxbye.
ni nama dia membazir. bila bulan pose setan dah kene ikat baru sedar mengucap banyak2 ishk. tapi actually taklah membazir sangat *ehem. banyak botol perfume lamalama ja. dah tinggal sikit sayang nak buang. baru perasan tukatuka perfume merupakan hobi sejak azali. tsk. tu belum produk cuci muka. pakai separuh, tuka yang lain. sebaik muka tak ikut tukatuka jugak =.=" ini baru botol, don't let me start on beg! tsk.

jadi, setelah beberapa ketika terjumpalah kalender meja. ribut every year complain indonesian sangat ssh nak dapatkan kalender meja la ape la, bila dah dapat, hisap madu buang sepah.apakah? anyway, this calender have a prove. it proves that my last cleaned up & tidy up the room was in APRIL! whew, time did fly fast. kan? mbahahahahahahah.(gelak anak dara sopan cover malu).
lepastu nak kemas beg plak. tapi tengok bag, tengok jam. esh, tak sempat. jadi pergila keluar makan buka lepastu balik cuba teka masih mood mengemas ke tak? awh, you know me too well. hahaha.

Bercerita menggunakan gambar adalah lebih menarik. i figured. tapi asik letak gamba barang jak, tuan barang rasa tergugat. jadi gambar hiasan dibawah memang memenuhi tema empat belas :') ini gamba before puasa, jadi sekarang dah tambah kurus *tibatiba.

so, it's been 5 days. & my ramadhan was boring since then. rindu nak baca quran. huhu. 2 days to go before i'm leaving. hati memberontak tuhan je yang tahu. pfftt.
ok, off now. kat Jombang nanti tengokla kalo rajen i hupdate. kalau malas terpaksala bagi korang rindu :P
take care. jom memaksimumkan hari2 terakhir Ramadhan. 
XOxo

Saturday, August 13, 2011

so, i've been working on this the whole day!


this is my final work of Public Health. I'm done! done! done! :D
Anyway, if any of you wonder, ASI stands for Air Susu Ibu or breastmilk atau bahasa Malaysia we called it  nenen whoopss. i'm a doctor, deal with it :P

well, my evening been filled with this video. sad but true.
WARDINA SAFFIYAH, besides the same name we both shared :P, she always my inspiration :')

 
have a nice weekend! i know i will :D
XOXO

Thursday, August 11, 2011

I'll be having a 'life' soon.

So PKPMI(Persatuan Kebangsaan Pelajar Malaysia di Indonesia) skyped with MMC(Malaysian Medical Council) that day about housemenship. Few question been asked & of all questions, this one caught my eyes & stayed in my mind since then.(It did stay that long since the first thing I did today after I woke up is writing this (⌣_⌣") )

4. Adakah KKM(Kementerian Kesihatan Malaysia) akan menguatkuasakan sistem syif? Jika benar bolehkah diterangkan sistem tersebut?

Sistem syif sedang dalam peringkat kajian. Sistem syif ialah sistem giliran di mana doktor akan bertugas dari jam 8 pagi hingga 2 petang, 2 ptg hingga 10 malam dan 10 mlm hingga 8 pagi kalau tak silap. Pada masa ini masih diperingkat pilot study

At first,we all worried. How this will effect the 'gaji?' (Memangdoctormataduitan) but then, I realized hey, finally WE'LL HAVE A LIFE! Wasn't it a good thing? After all,we all can find more money later (paging for Prince Charming,true blood of a Prince only (•͡˘˛˘ •͡) ). Alhamdulillah. I am so happy since lately my senior's status sume stress mcm menyesal je jadi doctor. Tak best betol. It was my very first & last 'citacita' since I was little kot. We all know it ain't easy. Tapi kalo nak suruh patah balik,mula dari awal mintak ampunlaaaa. I am always grateful with what I am right now. & ever if I mourn about this later,dear you, please remind me >.<

Have a nice day y'all! It's Ramadhan 11,1432H. As fast as times fly,semoga kita sempat meraih sebanyak2nya pahala di bulan mulia ini.

Assalammualaikum :)

Sent from my AXIS Worry Free BlackBerry® smartphone

Tuesday, August 9, 2011

Lighters ♡

Murnajati, 2011.

“You and I know what it’s like to be kicked down
Forced to fight
But tonight we’re alright
So hold up your lights
Let it shine
Cause this one’s for you and me, living out our dreams
We’re all right where we should be
With my arms out wide I open my eyes
And now all I wanna see
Is a sky full of lighters
A sky full of lighters"

p.s : Bruno Mars suare jangan nak sedap sangat, boleh? gambar sekadar hiasan.okthxbye.