Thursday, October 27, 2011

Dua dunia kita berbeza.

kecewa ke setiap hari duk stalk takde entry baru? hikhik. saya busylah mengenjoykan hidup yang tak seberapa ni. nextweek exam pulak. takdapat merepek banyak2. nah, layan vclip ni.



mohon doa ye kawankawan.
#Kbye.

Saturday, October 8, 2011

Ruang Sejahtera!

"Selamat Sejahtera Cikgu!" just remind me to my primary school phenomena. kindda miss the daily greet we did back then. i wonder, budak zaman sekarang still bagi salam kat cikgu lagi tak?
anyway, that's not what i want to write. let's get back to my young doctor business. macam dah lama gila terpesong dari cerita pasal young doctor life kan. well, let's blame him for few of my jiwangnesss post before :P i tried to not look too jiwang anyway. #flipselendang.

So, i already passed a month in my FIFTH YEAR OF MEDICAL STUDENT! *tepukla tangan sikit*
trust me, it's not easy being where i am right now, IF I WAS ABOUT TO BE GIVEN MILLIONS DOLLAR AMERICA TO START THIS MEDICAL YEAR OVER, MY ANSWER IS STILL NO!! except if the millions thousand come with the cute prince,i'll think about it :P
& i recently finished my 6th lab, psychiatry! thank god, i'm still mentally well =.=" & that leaves 9 labs to go. PLUS another week at psychiatry. ergh. psycho!

Ada apa dengan ruang sejahtera? (tukar mode bahasa okay. supaya efek dramatic lebih terasa #dasardramaqueen )

1. Kamar DM yang paling best! ok, actually tak pernah jaga ruangan lain2 lagi. tapi so far kamar DM jiwa paling best. tak yah susah2 balik mandi, & tidur lena gila (kalau takde pasien menjerit tibatiba =.=")

2. Jaga orang tak normal merupakan pengalaman yang best! purapura berani padahal kecut perut wey, tibatiba kene tampar ke, kene r* ke, tak boleh nak claim insurans weyh. r* tu empat huruf je, bukan yg lima huruf =.="

3. pasien jiwa manja! kalau tensi sorang, mesti semua dah panggil2, dok, habis ini saya yaa. sampai my pasien said " eh, ini dokter tensi aku aja, kamu panggil doktermu sana" =.=" hahahah. comel gila.tapi i memang slalu bagi alasan lah kan. bukan taknak tensi, tapi tak larat menjawab soalan.

4. & they care for each other! my pasien adalah salah seorang yg lama gila menginap kat situ. & dia lah yang selalu jaga pasien2 lain, bawakkan pergi toilet, tidurkan, sweet memang. tapi bila tibatiba dapat tau dia simpan pisau dalam poket, dia curik jaket ppds, sweet semua hilang. seram je tinggal >.<

5. & semalam ada sorang pasien masuk, heboh ruangan dia ajak orang solat jemaah, baca doa satu ruang dengar. eh kalau pasien jiwa jadi imam, sah ke solat? baru teringat. sebaik diorang tak paksa join =.="

6. dan dan hanya di ruang sejahtera anda boleh dibangunkan dengan bunyi gitar. sumpah sweeet bangat! hahaha.tapi kalau tibatiba ada yang cuba nak nyanyi. ehem. mmg spoil. hehs

all in all, it was an awesome experience! actually i was about to write a long post about my conversation with them, tapi memang tengah busy plus lagi best kalau figure out sendiri. i really demand a nice perfect weekend without jaga or homevisit or just give me a couple of day to rest at home! pffttt.

but what to do, i love my job, penat memang, but knowing i do something to put a smile on their face wipe away all the tiredness. the power of smile, agree?

till i write again,
take care! go enjoy your weekend.
XOxo ♥♥

Tuesday, October 4, 2011

life's been so stressful lately,

i think i deserved something positive like this song,


You believe in me so much
You turn me from nothing to a girl
Who's super-something

and for that, i thanked you.
:)